Splav ni umor!

Ko sem bila stara petindvajset in šestindvajset let sem imela dva splava. O tem sem pisala in to je bil sicer moj najbolj klikan post na mojem blogu. Evo ga tukaj.

Zaradi tega sem grozno trpela. Takrat so delali mini splave.

Bilo je tako… šla sem h ginekologu, ki mi je rekel: “Noseča ste. Boste obdržali ali ne?”

Jaz: “Ne, ne morem, s fantom nisva…”

On: “V redu, termin imate takrat in takrat.”

Ker nisem bila še noseča deset tednov, je šlo “skozi” brez komisije. Pogovor pa je bil natančno tak. :( Po splavu sem šla takoj domov in se še dva dni tresla. Ampak to ni bilo nič v primerjavi s strahovitim občutkom krivde zato, ker sem nekoga “ubila”.

Svojega prvega otroka sem rodila, ko sem bila stara 32 let, drugega in tretjega pa preden sem bila stara 40.let. Potem sem bila noseča še enkrat, a sem splavila naravno.

Pred nekaj leti sem se o teh splavih pogovarjala z angelsko terapevtko. Rekla mi je, da sta moja otroka videla, da “ne bo nič” in sta šla nazaj v nefizično energijo, od koder sta prišla. Oz. sploh nikamor nista šla, saj duša pride v telo ponavadi šele ob rojstvu. In da sta potem prišla nazaj kot Kiki in Miki, ko sta videla, da je v redu. :)

Ne morem vam povedat, kako grozno sem zaradi tega trpela in kako sem bila olajšana, ko sem to slišala.

Splav ni umor! Seveda nikomur ne priporočam splava namesto zaščite. Splav mora biti samo kot zadnja možnost, če res ne moreš imeti otroka. In o tem se je treba pogovarjat, ne pa pridigat, da je to umor. Ni. :) Človek je razdeljen na dušo, ki je večna in na telo, ki se rodi in umre. Vse se nenehno spreminja in vse je nenehno živo. Tudi, ko umremo, nismo mrtvi, ampak živi, samo naše telo odvržemo.

Zakaj to pišem? Zaradi strahovitih napačnih prepričanj ljudi, ki govorijo, da je splav umor in da se mora zaradi splava ženska počutiti krivo.

Splav ne pomeni, da si komurkoli škodoval. Splav ni umor. Splav je čiščenje tkiva, ki ne vsebuje duše. Je pa to travma, ki jo res nobeni ženski ne priporočam. Če pa že pride do tega… prosim vas, ne krivite se in ne tolčite po sebi. To je najhujše!

  • Share/Bookmark

Tags:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !