PETICIJA ZA ODPIS DOLGOV SOCIALNO OGROŽENIM OSEBAM

Ker sem se odločila, da ne bom le tiho opazovala dogajanja v naši državi, temveč bom poskusila tudi kaj storiti, sem konec maja letos ustanovila civilno pobudo Prebujenje – Pravica Za Vse, kateri se je prudružila tudi prijateljica Jana Kumer. Preko pobude želim delovati tako znotraj državnega zbora, kot tudi na področju osveščanja ljudi o naših temeljnih pravicah in obujanju zavesti, da nismo rojeni za sovraštvo, temveč za ljubezen in obilje. Prepričana sem namreć, da je prišel čas, ko se moramo masovno prebuditi in zahtevati tisto, kar nam pripada – dostojanstvo in človeka vredno življenje.

Nekateri to že veste… Srčno se zahvaljujem vsem, ki ste všečkali stran moje pobude in, ki me pri mojem delu podpirate in mi stojite ob strani. Z vsem, kar sem, stojim za svojo vizijo in trdno sem odločena, da bom nadaljevala pot k zastavljenim ciljem.

V začetku oktobra je bila v državni zbor poslana peticija ZA ODPIS DOLGOV IN OPROSTITEV PLAČEVANJA STROŠKOV OGREVANJA IN ELEKTRIČNE ENERGIJE SOCIALNO OGROŽENIM OSEBAM. Včeraj sem prejela odgovor Komisije za peticije, da so prejeti predlog poslali v Urad predsednika vlade in Ministrstvu za delo, družino, soc.zadeve in enake možnosti in jih prosili, da predlog preučijo in nanj odgovorijo.
To je bila le prva od peticij, v načrtu jih je še nekaj…

Nisem naivna, a odnehala ne bom. Verjamem v pot srca. In več, ko nas bo, hitreje bomo dosegali spremembe.  Vesela bom vaše podpore in tudi morebitnih predlogov.

Mojca Žugman

 • Share/Bookmark

Tags:

4 odgovorov to “PETICIJA ZA ODPIS DOLGOV SOCIALNO OGROŽENIM OSEBAM”

 1. Stric Marč komentira:

  Mojo podporo imaš!

 2. Mojca komentira:

  Dajana, tebi hvala za deljenje mojega zapisa, Marču pa hvala za podporo. :)

 3. http://mega-car.net komentira:

  Ko bi le bilo še več takih kot si ti Mojca!

 4. vesna predanic komentira:

  imate mojo podporo

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !