KPJ v Sloveniji je še kako živa

Objektivna realnost o politični sceni na Slovenskem

Resnica je, da vse politične stranke imajo isti koren in izvirajo iz komunistične partije Jugoslavije.

Neposredni dokazi za to so:

 • Imena in priimki političnih liderjev brez izjeme izvirajo iz družinskih, sorodstvenih ali ozkih interesnih skupin,   ki imajo svojo preteklost v KPJ.
 • Takoj po osamosvojitvi se je Slovenska politika navidezno razdelila na t.i. rdečo (levo) in črno (desno) opcijo. Rdečo je predstavljala LDS, črno pa na novo oblikovan DEMOS.
 • Po hitrem razpadu DEMOS-a se je nadaljevala intenzivna delitev in drobljenje predvsem na t.i. desni (črni) opciji medtem ko je LDS strnila svoje vrste in dolga leta ohranjala primat na Slovenski politični sceni.
 • Po smrti dr. Janeza Drnovška, navidezno absolutnega liderja LDS se je LDS vse do  danes transformirala v vrsto političnih frakcij, ki so se in se še vedno in na hitro preimenujejo ali po imenih svojih v javnosti vplivnih liderjev ali pa volivcem všečno  glede na trenutne razmere v Sloveniji in nove priložnosti za afirmacije izključno vodij posameznih strank.
 • Na t.i. desni strani si je SDS izborila in ohranila absoluten primat vse do danes SDS in pod absolutnim vodstvom Janeza Janše.

beri naprej >>>>>

 • Share/Bookmark

3 odgovorov to “KPJ v Sloveniji je še kako živa”

 1. stricmarc komentira:

  Opis stanja je dokaj točen, le zaključek ni logičen. Kje vidiš KPJ? Da so prvi liderji strank bili bivši člani ZKS je logično, saj v enopartijskem sistemu lažje delajo kariero in vplivajo na razvoj družbe člani stranke. Vendar je tega vedno manj. Klientelizem, lobiranje, prednost zasebnega pred družbenim, ustvarjanje svojih klanov, dušenje drugače mislečih, privatiziranje politike, družbeni nadzor in podobno so pojavi, ki so tudi v družbah, ki niso okusile eksperimenta komunizma. Še najbljižja programu ZKJ je Združena levica.

 2. Dajana komentira:

  Prosim… teksta nisem napisala jaz! Daj svoj komentar tja, kamor spada in dobil boš odgovor!

 3. stricmarc komentira:

  Dajana, ne znam se prijaviti. Imam sicer guglov račun, odpre se okence za komnetar , pa ga ne objavi. Podobne težave imam tudi pri siolu.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !